26.06.2019 07:30

Martens in iconisch rijtje WK-sterren na dubbelslag

Het is een fraai gezelschap om je in te scharen, met onder meer Johan Cruijff, Johan Neeskens en Arjen Robben. Lieke Martens voegde zich dinsdagavond bij de tien Nederlanders die tweemaal scoorden in één wedstrijd op een WK.

Met een hakbal zette Martens de OranjeLeeuwinnen op voorsprong en in de slotminuut besliste zij het duel tegen Japan vanaf de stip: 2-1. Het is maar weinig Nederlanders gegeven om tweemaal toe te slaan op het WK. Van de dames ging alleen Vivianne Miedema haar voor, eerder deze eindronde tegen Kameroen (3-1). De laatste man die het kunstje flikte was Arjen Robben in 2014, toen hij Spanje en Iker Casillas op de knieën kreeg en de ultieme revanche pakte (5-1).

Revanche, dat was ook datgene wat de OranjeLeeuwinnen namen op Japan. Vier jaar eerder was Japan het eindstation op het WK in de achtste finales (2-1). Dinsdagavond kwamen beide landen elkaar weer tegen in dezelfde fase van het toernooi, maar nu draaide Martens de rollen om met twee doelpunten. Daardoor schoot ze zich bij onderstaande rijtje iconische Nederlanders.

Nederlanders die tweemaal scoorden op een WK:

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner