26.06.2019 09:55

Geweldige prestatie Curaçao: naar de kwartfinale

Curaçao heeft woensdagnacht voor een geweldige stunt gezorgd door een ronde verder te gaan in de Gold Cup. Het piepkleine eiland hield Jamaica op 1-1 en kreeg de helpende hand toegestoken door Honduras.

Eén zege (Honduras, 1-0), één nederlaag (El Salvador, 0-1) en één remise (Jamaica, 1-1) was genoeg voor plaatsing voor de kwartfinales van de Gold Cup. Het zag er op voorhand niet rooskleurig uit, maar doordat Honduras verrassend genadeloos uithaalde tegen El Salvador (4-0) gaat Curaçao op doelsaldo een ronde verder.

Curaçao had sowieso minimaal een punt nodig tegen Jamaica, die het op sensationele wijze pakte. In de 93ste minuut schoot Juriën Gaari de gelijkmaker in de kruising, nadat voormalig FC Groningen-speler Leandro Bacuna een panna uitdeelde en de bal klaar legde.

Opmars van Curaçao
Op de Gold Cup van 2017 deed Curaçao voor de eerste keer mee aan een eindtoernooi. Toen ging het naar huis met nul punten en nul doelpunten voor. In de twee jaar die volgden bleef het land zich ontwikkelen en de verwachtingen lagen dan ook wat hoger voor de nieuwe poging op de Gold Cup. Tegen Honduras werd het eerste doelpunt gemaakt en waren de eerste punten binnen, maar plaatsing voor de kwartfinales mag met recht een stunt worden genoemd.

In de kwartfinale zal de ploeg van succestrainer Remko Bicentini aantreden tegen Panama of de Verenigde Staten. Beide landen pakten zes punten in groep D en zullen donderdagnacht uitmaken wie groepswinnaar wordt. Panama plaatste zich voor het WK in Rusland en de Verenigde Staten zijn regerend Gold Cup-winnaar, dus beide tegenstanders zullen een meer dan zware kluif worden voor Curaçao.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner