26.06.2019 12:30

Drukke transferzomer voor tien duurste Nederlanders

Het getouwtrek rond Matthijs de Ligt lijkt eindelijk een climax te bereiken. Bij Juventus en Paris Saint-Germain liggen er topcontracten voor hem klaar. Ook voor anderen van de tien meest waardevolle Nederlanders is het een drukke transferzomer.

Frenkie de Jong - nummer twee op de lijst - maakte al zijn droomtransfer naar FC Barcelona. De middenvelder vertrok voor een bedrag van minimaal 75 miljoen euro, maar daarna is zijn waarde verder gestegen. Het is de vraag of voormalig ploeggenoot De Ligt hem gaat overtreffen als duurste Ajacied aller tijden. Hij staat op het punt te vertrekken, volgens de laatste berichten voor een bedrag van rond de zeventig miljoen euro.

Met dat geld wil Ajax Steven Bergwijn naar Amsterdam halen. PSV vraagt een bedrag van rond de veertig miljoen euro, net iets boven zijn marktwaarde doordat het een gevoelige overstap betreft. Ook de toekomst van Nathan Aké, Donny van de Beek en Memphis Depay is nog ongewis. Tottenham Hotspur informeerde naar de diensten van Aké en Van de Beek, terwijl Memphis vooral zelf graag liet doorschemeren verder te willen kijken dan Lyon. Zo gaan zes van de tien meest waardevolle Nederlanders deze zomer een transfer maken.

De tien meest waardevolle Nederlanders:

  1. Virgil van Dijk (Liverpool FC) - €90 miljoen
  2. Frenkie de Jong (FC Barcelona) - €85 miljoen
  3. Matthijs de Ligt (Ajax) - €75 miljoen
  4. Georginio Wijnaldum (Liverpool FC) - €50 miljoen
  5. Stefan de Vrij (Inter) - €50 miljoen
  6. Memphis Depay (Olympique Lyon) - €45 miljoen
  7. Donny van de Beek (Ajax) - €40 miljoen
  8. Steven Bergwijn (PSV) - €35 miljoen
  9. Nathan Aké (AFC Bournemouth) - €30 miljoen
  10. Daley Blind (Ajax) - €25 miljoen

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner