29.06.2019 08:52

'Nederlands' Marokko nu al ronde verder in Afrika Cup

Marokko heeft in speelronde twee van de Afrika Cup uitstekende zaken gedaan door met 1-0 te winnen van concurrent Ivoorkust. Dankzij een goal van Youssef El-Nesyri plaatste het land zich voor de achtste finales.

De Leeuwen van de Atlas hebben tot nu toe de volle buit te pakken op het Afrikaanse landentoernooi. Een krappe zege op Namibië leidde de eerste driepunter in, terwijl ook Ivoorkust dus met het kleinst mogelijke verschil werd verslagen. Daardoor is Marokko met nog één duel te spelen al door naar de volgende ronde. Het duel met Zuid-Afrika, waar Sparta Rotterdam-spits Lars Veldwijk voor uitkomt, doet er dan ook niet meer toe.

Link met Nederland
Marokko trad aan met een leger aan spelers die een link hebben met Nederland. Zo sierde Hakim Ziyech afgelopen seizoen op het middenveld van Ajax, terwijl bondscoach Herve Renard ook een basisplaats gaf aan ex-Feyenoorder Karim El Ahmadi, voormalig PSV’er Nordin Amrabat en oud-Ajacied Mbark Boussoufa. Noussair Mazraoui van Ajax en Oussama Idrissi van AZ startten op de bank. Aan de kant van opponent Ivoorkust was er een basisplaats ingeruimd voor ADO Den Haag-centrumverdediger Wilfried Kanon.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner