29.06.2019 11:00

Oranje dames hebben negatieve balans tegen Italië

De Oranje Leeuwinnen nemen het om 15.00 uur op tegen Italië in strijd om een plek in de halve finale van het WK. De historie wijst uit dat de Italianen meer kans hebben op een overwinning dan de ploeg van Sarina Wiegman. 

In totaal troffen de twee landen elkaar zeventien keer in de geschiedenis van het damesvoetbal. Daarvan wist Italië acht keer te winnen, tegenover zes zeges van Nederland. Drie keer eindigde het duel in een remise. Het is echter wel zo dat Nederland al vijf wedstrijden op rij ongeslagen is tegen de tegenstander van vanmiddag. De laatste keer dat Nederland het opnam tegen Italië resulteerde in een overwinning: in 2014 werd het 1-2, dankzij twee goals van all-time topscorer Vivianne Miedema. 

Nederland scoorde in totaal veertien treffers tegen Italië, beduidend minder dan de tegenstander: zij maakten in totaal 29 treffers tegen Nederland. In april 2003 werd het liefst 0-5 voor de Italiaanse voetbalvrouwen: de grootste uitslag ooit tussen de landen. Dat duel werd gespeeld op Sportpark De IJvelden in Hoofddorp, zonder de aandacht die de vrouwen hedendaags krijgen voor hun prestaties op de mat.

 

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner