30.06.2019 11:09

Ould-Chikh krijgt nieuwe kans na 'droomtransfer'

Toptalent Bilal Ould-Chikh krijgt bij Vitesse de kans om een contract te verdienen. De nog altijd pas 21-jarige buitenspeler vertrok in de zomer van 2015 naar SL Benfica, sindsdien ging het bergafwaarts.

Bij FC Twente debuteerde hij al op zestienjarige leeftijd in de Eredivisie en een veelbelovende carrière leek in het vooruitzicht te liggen. Na vervolgens nog vijftien wedstrijden voor de Tukkers had topclub SL Benfica genoeg gezien. Op zijn zeventiende tekende Ould-Chikh een contract voor vijf seizoen in Lissabon en FC Twente kreeg een bedrag van liefst anderhalf miljoen euro.

Sindsdien kwam er nog weinig positieve berichtgeving over Ould-Chikh. Bij Benfica speelde hij nooit één minuut in het eerste elftal. Zelfs bij Benfica II kwam hij in twee seizoenen niet verder dan één basisplaats. FC Utrecht besloot hem voor het seizoen 2017/2018 uit zijn lijden te verlossen en terug te halen naar Nederland, maar veel leverde dat niet op. In de Eredivisie mocht hij driemaal invallen en speelritme deed hij op bij Jong FC Utrecht met elf optredens.

Ould-Chikh was aan de beterende hand, maar na één jaar werd het contract voortijdig beëindigd, met instemming van beide partijen. Het Turkse Denizlispor, uitkomend in het Turkse tweede niveau, pikte hem transfervrij op, maar tot speelminuten kwam het niet. Ook daar werd zijn contract verscheurd, waardoor Vitesse de mogelijkheid heeft om Ould-Chikh transfervrij op te pikken.

De inmiddels 21-jarige speelde sinds zijn vertrek bij FC Twente geen enkele wedstrijd in de basis op het hoogste niveau. 

Wedstrijden van voormalig toptalent Ould-Chikh:

  • FC Twente: 19 wedstrijden in het eerste, 2 seizoenen
  • Benfica: 0 wedstrijden, 2 seizoenen
  • FC Utrecht: 3 invalbeurten, 1 seizoen
  • Denizlispor: 0 wedstrijden, 1 seizoen

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner