12.07.2019 17:10

Gedroomde opvolger De Ligt kan recordtransfer maken

Matthijs de Ligt verruilt Ajax voor Juventus. De Italianen betalen zeventig miljoen euro voor de verdediger. In Amsterdam hebben ze gedroomde opvolger al op het oog: Edson Álvarez moet de erfenis op zich nemen.

De 21-jarige Edson Álvarez van CF América moet zich over de erfenis van De Ligt gaan ontfermen. De centrale verdediger werd Mexicaans kampioen en bekerwinnaar met zijn ploeg, net als Ajax dat in eigen land presteerde vorig seizoen.

Ajax en PSV toonden al in een eerder stadium interesse in Álvarez, maar door het hoge prijskaartje zijn de Eindhovenaren afgehaakt. De vraagprijs bedraagt vijftien miljoen euro, waardoor er maar weinig Mexicanen duurder zijn dan de gewenste aankoop van Ajax. Binnen de Mexicaanse competitie is er geen enkele speler duurder. Aangezien Ajax rond de zeventig miljoen euro voor De Ligt zal ontvangen, zal de transfersom geen al te groot obstakel zijn.

Duurste Mexicanen:

  1. Hirving Lozano (PSV) - €40 miljoen
  2. Raúl Jiménez (Wolverhampton Wanderers) - €35 miljoen
  3. Héctor Herrera (FC Porto) - €22 miljoen
  4. Jesús Corona (FC Porto) - €22 miljoen
  5. Edson Álvarez (CF América) - €15 miljoen

In de geschiedenis van de Mexicaanse competitie vertrok er nooit een speler voor meer dan vijftien miljoen euro. Álvarez kan dus een recordtransfer maken, gedeeld met Enner Valencia, die voor hetzelfde bedrag naar West Ham United vertrok.

International
In 2017, op negentienjarige leeftijd, maakte Álvarez zijn debuut bij de nationale ploeg. Sindsdien speelde hij 26 interlands, waaronder op het WK 2018 in Rusland. Onlangs was Álvarez nog met Mexico actief op de Gold Cup. Hij won het toernooi met zijn land en had een groot aandeel in het succes. Álvarez speelde in de finale tegen de Verenigde Staten de volledige wedstrijd en incasseerde geen tegendoelpunten (1-0).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner