01.07.2019 13:00

PSV-target verkast voor recordbedrag naar Rusland

Douglas Santos werd net als de meest recente aanwinst Bruma jarenlang gevolgd door PSV. Bruma werd onlangs vastgelegd en nog altijd waren er geluiden dat de Douglas Santos naar Eindhoven zou verkassen, maar daar lijkt het niet van te komen.

De linkerverdediger van Hamburger SV staat namelijk op het punt om een meerjarig contract te ondertekenen bij het Russische Zenit St. Petersburg. PSV, dat door het vertrek van José Angeliño en Aziz Behich op zoek was naar een vleugelverdediger, werd een aantal transferperiodes gelinkt aan de 25-jarige linksback, maar moet nu op zoek naar een alternatief.

Overigens betaalt Zenit St. Petersburg een serieus bedrag voor Douglas Santos. De Russen maken een vast bedrag over van vijftien miljoen euro. Met dat bedrag is de enkelvoudig international van Brazilië samen met Lukas Podolski de duurste speler uit de 2. Bundesliga geworden die tweede niveau van Duitsland verliet, op Anthony Modeste en Benjamin Pavard na, die al een contract tekenden bij een nieuwe club voordat degradatie uit de Bundesliga plaatsvond.

Duurste uitgaande transfers in de 2. Bundesliga: 

  1. Douglas Santos, HSV > Zenit: €15.000.000
    Lukas Podolski, Köln > Arsenal: €15.000.000
  2. Timo Werner, Stuttgart > Leipzig: €14.000.000
  3. Filip Kostić, Stuttgart > HSV: €13.000.000

Mogelijke linksbacks voor PSV
Er is een kans dat er een andere speler van Hamburger SV naar PSV komt. Rick van Drongelen, voorheen speler van Sparta Rotterdam, werd in de wandelgangen al eens gelinkt aan PSV. Van Drongelen is echter meer een centrale verdediger dan een linksback. Andere genoemde namen zijn Toni Lato, al lijkt hij de overstap van Valencia CF naar OGC Nice te maken, en de voormalig PSV'ers Erik Pieters en Jetro Willems.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner