03.07.2019 09:45

Vlap wordt tweede duurste speler ooit van Anderlecht

Door financiële problemen is sc Heerenveen genoodzaakt een aantal spelers te verkopen. Eerder deed het dat al in de vorm van onder meer Kik Pierie naar Ajax, nu doet het ook middenvelder Michel Vlap van de hand.

De 22-jarige revelatie van afgelopen seizoen stapt zo goed als zeker over naar RSC Anderlecht en met de overgang spekken de Friezen hun clubkas flink. Voor de aanvallende middenvelder wordt namelijk liefst acht miljoen euro betaald. Daarmee wordt Vlap de tweede duurste speler ooit van de Belgische topclub, dat eind vorig seizoen in de Play-Offs I als laatste eindigde en zodoende Europees voetbal misliep. Alleen de Roemeense vleugelaanvaller Nicolae Stanciu arriveerde ooit in Brussel voor een hoger bedrag.

De top vijf duurste spelers van RSC Anderlecht ooit

  1. Nicolae Stanciu – 9,7 miljoen euro
  2. Michel Vlap – 8 miljoen euro
    Bubacarr Sanneh – 8 miljoen euro
  3. Sven Kums – 6,5 miljoen euro
  4. Steven Defour – 6 miljoen euro
  5. Landry Dimata – 5 miljoen euro
    Aleksandar Mitrović – 5 miljoen euro

Het vertrek van Vlap, die afgelopen seizoen zestien doelpunten maakte en daarmee gedeeld clubtopscorer was met Sam Lammers in de Eredivisie, is naast een financiële meevaller ook een sportieve klap voor sc Heerenveen. Zestien keer was hij dus afmaker, ook bereidde de voormalig jeugdinternational van Nederland nog vier doelpunten voor. Als uitgaande transfer wordt Vlap de op vier na duurste speler. Afonso Alves, Miralem Sulejmani, Klaas-Jan Huntelaar en Georgios Samaras waren duurder dan de Fries.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner