03.07.2019 11:00

Drie Nederlanders spelen hoofdrol bij Bologna-transfers

De transfermarkt is net geopend en alle clubs zijn druk bezig om hun selectie te versterken. Bij het Italiaanse Bologna FC zijn er hevige geruchten om liefst drie Nederlandse spelers: Mitchell Dijks, Stefano Denswil en Jerdy Schouten.

Mitchell Dijks
De linksback van Bologna FC kan mogelijk een fantastische stap maken binnen de Serie A. Volgens De telegraaf lijkt AC Milan namelijk bereid om liefst twintig miljoen euro te betalen voor de vleugelverdediger, die in de zomer van 2018 overstapte van Ajax naar Bologna FC. Daar groeide hij direct uit tot sterkhouder en speelde hij zich zodoende in de kijker bij enkele Europese subtoppers.

Stefano Denswil
Mocht Dijks een transfer maken, dan wordt hij geen ploeggenoot van Stefano Denswil. Voetbal International maakt namelijk melding van een overgang van de voormalig Ajacied naar Bologna FC. Na vier jaar voor Club Brugge te hebben gespeeld, vindt de mandekker het tijd voor een nieuwe uitdaging. Clubs uit de Premier League en de Ligue 1 wimpelde hij af voor een avontuur bij de nummer tien van de Serie A.

Jerdy Schouten
Ook voor SBV Excelsior-middenvelder Jerdy Schouten ligt er een contract klaar in Noord-Italië bij Bologna FC. De spelmaker was de uitblinker dit seizoen bij de Kralingers, dat via de nacompetitie afdaalde naar de Keuken Kampioen Divisie. Daar had Schouten geen trek in en dus ging hij op zoek naar een nieuwe club. Volgens De Telegraaf zegde hij het Zwitserse FC Basel, Duitse Hertha BSC en Engelse Crystal Palace af om zijn langgekoesterde droom (spelen in de Serie A) waar te maken.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner