04.07.2019 11:46

Finalist Alisson al een hele tijd onpasseerbaar

Alisson Becker, doelman van Liverpool FC en het Braziliaanse nationale elftal, heeft al negen wedstrijden op rij geen tegendoelpunt geïncasseerd. Dat is inclusief Champions League, Premier League en Copa América.

De reeks begon met de moeder der comebacks tegen FC Barcelona in de halve finale van de Champions League: 4-0. Vervolgens werd de meest prestigieuze clubprijs gepakt na een zege op Tottenham Hotspur: 2-0. Tussendoor werd Wolverhampton Wanderers in de Premier League zonder tegendoelpunten aan de kant gezet: 2-0. En het seizoen ging toen verder voor Alisson met Brazilië op de Copa América.

De Brazilianen reikten tot de finale, zondagavond tegen Peru, zonder dat Alisson ook maar één bal uit zijn net hoefde te halen. Bolivia (3-0), Venezuela (0-0), Peru (5-0), Paraguay (0-0) en Argentinië (2-0) werden op de weg naar de finale met een clean-sheet gepasseerd. Dat zijn voor doelman Alisson liefst negen wedstrijden op rij zonder tegendoelpunt, niet op de minste podia.

De hel voor Messi
Alisson en Lionel Messi zijn elkaar de afgelopen achttien maanden driemaal in de knock-outfase van een groot toernooi tegengekomen, driemaal ging Alisson op al dan niet miraculeuze wijze verder. In 2018 boog de doelman met AS Roma tegen FC Barcelona een 4-1 nederlaag om in Rome: 3-0. Messi werd door een weergaloze comeback uitgeschakeld, wat Alisson met Liverpool herhaalde. Messi en co dachten er opnieuw te zijn na een ruime zege in Camp Nou, maar werden weer verrast in de Champions League.

In de halve finale van de Copa América werd Messi weer in rouw gedompeld door de ploeg van Alisson. Brazilië was met 2-0 te sterk voor Argentinië, waarna het gastland zich plaatste voor de finale.

Brazilië 30 jaar zonder tegengoal
De Copa América wordt gehouden in Brazilië, waar het land in eigen huis al een hele tijd onpasseerbaar is. In 1989 werd het toernooi daar ook gehouden, toen kregen de Brazilianen alleen in de openingswedstrijd tegen Venezuela een treffer om de oren (3-1). Tegen Peru, Colombia, Paraguay, Argentinië, opnieuw Paraguay en Uruguay hielden ze het doel schoon. Aan die reeks van zes wedstrijden konden er deze jaargang al vijf worden toegevoegd, met nog een finale in het verschiet. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner