06.07.2019 08:00

Opvolger Angeliño slechts bij 2 goals betrokken

PSV huurt komend seizoen Toni Lato van Valencia CF als linksback. Hij is degene die de nieuwe spits in Eindhoven moet voorzien van voorzetten én in het enorme gat moet stappen dat Angeliño heeft achtergelaten.

De 22-jarige Angeliño zorgde vanaf de linksbackpositie de afgelopen jaren in Nederland voor constant gevaar. Alleen afgelopen seizoen al was hij betrokken bij tien doelpunten: hij scoorde zelf één keer en gaf negen assists. Het jaar ervoor, in dienst van NAC Breda, vond hij zelf driemaal het net en bereidde hij zes doelpunten voor. Een wereld van verschil ten opzichte van PSV-target Toni Lato.

De een jaar jongere back van Valencia CF speelde in zijn nog niet al te rijke carrière 28 duels in de Primera División, verspreid over drie seizoenen. Daarin wist hij nog geen een keer te scoren en gaf hij slechts twee assists. Afgelopen seizoen slaagde hij er geen een keer in om een Valencia-doelpunt voor te bereiden in de competitie. Heel veel kansen daartoe had hij ook niet, want hij speelde slechts vier duels. 

Europa League
Lato speelde eveneens vier wedstrijden in de Europa League afgelopen seizoen. Daarin kwam hij eenmaal tot scoren: hij maakte de 1-0 in de uiteindelijke 2-0 zege op kwartfinalist Villareal CF. OOk gaf hij tegen FK Krasnodar een assist. Angeliño, die zes wedstrijden speelde in de wat meer prestigieuze Champions League, bereidde het doelpunt van Luuk de Jong tegen FC Barcelona (1-2) voor.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner