07.07.2019 10:09

VIDEO: Messi krijgt tweede rode kaart in carrière

Na afloop van de troostfinale van de Copa América tussen Argentinië en Chili (2-1) ging het niet over de bronzen medaille van de Argentijnen, maar de rode kaart voor Lionel Messi. Na een aanvaring met Gary Medel moest hij het veld verlaten.

Argentinië kwam al na 22 minuten op een 2-0 voorsprong en zat daardoor in een zetel richting de derde plaats. Dat veranderde een kleine tien minuten voor rust, toen sterspeler Messi met rood van het veld werd gestuurd. Op de achterlijn kwam hij in aanvaring met Medel, die meerdere keren de confrontatie opzocht. Beide spelers kregen opmerkelijk genoeg een directe rode kaart van scheidsrechter Mario Díaz de Vivar.

Het was de tweede keer in de carrière van Messi dat hij het veld vroegtijdig moest verlaten van de arbitrage. In 2005 debuteerde hij voor Argentinië in een vriendschappelijke wedstrijd met Hongarije. In minuut 64 kwam de jongeling in het veld, in minuut 65 kreeg hij de rode kaart voorgeschoteld. In het shirt van FC Barcelona kreeg Messi nog nooit een rode kaart.

Rode kaarten van Messi:

  • Eerste interland tegen Hongarije (2005)
  • Laatste interland tegen Chili (2019)

Corruptie
Volgens Messi zelf zit er veel meer achter zijn rode kaart: een corrupte arbitrage. In de verloren halve finale tegen Brazilië (2-0) liet hij zijn onvrede al eerder blijken, na afloop van de troostfinale tegen Chili ging Messi echt los. "Ik ben heel erg boos, want ik verdiende die rode kaart niet. We verlaten dit toernooi met het gevoel dat we gewoon niet in de finale mochten komen. Ik heb het al eerder gezegd: er is een boel corruptie binnen de scheidsrechterswereld."

Messi denkt dat gastland Brazilië bevoordeeld wordt door de arbitrage. Zondagavond speelt Brazilië de finale van de Copa América tegen Peru. "Ik hoop dat de VAR en de scheidsrechter er niet voor zorgen dat Peru niet kan strijden, want ze hebben het team om dit toernooi te winnen."

De CONMEBOL, de voetbalbond van Zuid-Amerika, reageerde heel snel met een statement naar aanleiding van de uitspraken van Messi. Mogelijk moet hij vrezen voor een schorsing. "Het is onacceptabel dat vanwege incidenten ongegronde beschuldigingen worden geuit en de integriteit van de Copa América in twijfel wordt getrokken. Deze beschuldigingen zijn respectloos richting de competitie, de spelers en de professionals die betrokken zijn bij het toernooi."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner