08.07.2019 12:00

Alves bereikt als eerste duizelingwekkend aantal prijzen

Dani Alves mocht als aanvoerder de Copa América liften. De aanvoerder schreef met Brazilië namelijk het toernooi voor landen uit Zuid-Amerka op zijn naam en dat betekende voor Dani Alves een bjzondere mijlpaal.

Het was voor de ervaren rechtsback namelijk alweer zijn veertigste prijs uit zijn ongelooflijk rijke carrière (individuele prijzen niet eens meegerekend). Nooit eerder bereikte een speler dat aantal. De vleugelverdediger begon in zijn geboorteland bij EC Bahia, waarna hij verkaste naar Sevilla FC en via FC Barcelona en Juventus belandde hij bij Paris Saint-Germain. Zijn gloriedagen beleefde hij bij FC Barcelona, want in Spanje wist Dani Alves liefst 23 prijzen te winnen.

De prijzen van Dani Alves:

 • Sevilla FC
  2x UEFA Cup
  1x UEFA Supercup
  1x Copa del Rey
  1x Spaanse Supercup
   
 • FC Barcelona
  6x La Liga
  4x Copa del Rey
  4x Spaanse Supercup
  3x Champions League
  3x Club World Cup
  3x UEFA Supercup
   
 • Juventus
  1x Serie A
  1x Coppa Italia
   
 • Paris Saint-Germain
  2x Ligue 1
  2x Trophée de Champion
  1x Coupe de la Ligue
  1x Coupe de France
   
 • Brazilië
  2x Copa América
  2x Confederations Cup

Beste speler
De 36-jarige vleugelverdediger, die momenteel zonder contract zit en dus is op zoek naar een nieuwe werkgever, mocht na het duel met Peru als aanvoerder de Fair Play prijs in ontvangst nemen. Uiteraard lifte hij ook de beker, maar daarnaast kreeg hij uit handen van de organisatie ook de prijs voor Speler van het Toernooi. Daarmee is hij de opvolger van de Chileen Alexis Sánchez, die tijdens de editie van 2016 in de Verenigde Staten tot beste speler werd uitgeroepen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner