08.07.2019 12:00

Alves bereikt als eerste duizelingwekkend aantal prijzen

Dani Alves mocht als aanvoerder de Copa América liften. De aanvoerder schreef met Brazilië namelijk het toernooi voor landen uit Zuid-Amerka op zijn naam en dat betekende voor Dani Alves een bjzondere mijlpaal.

Het was voor de ervaren rechtsback namelijk alweer zijn veertigste prijs uit zijn ongelooflijk rijke carrière (individuele prijzen niet eens meegerekend). Nooit eerder bereikte een speler dat aantal. De vleugelverdediger begon in zijn geboorteland bij EC Bahia, waarna hij verkaste naar Sevilla FC en via FC Barcelona en Juventus belandde hij bij Paris Saint-Germain. Zijn gloriedagen beleefde hij bij FC Barcelona, want in Spanje wist Dani Alves liefst 23 prijzen te winnen.

De prijzen van Dani Alves:

  • Sevilla FC
    2x UEFA Cup
    1x UEFA Supercup
    1x Copa del Rey
    1x Spaanse Supercup
     
  • FC Barcelona
    6x La Liga
    4x Copa del Rey
    4x Spaanse Supercup
    3x Champions League
    3x Club World Cup
    3x UEFA Supercup
     
  • Juventus
    1x Serie A
    1x Coppa Italia
     
  • Paris Saint-Germain
    2x Ligue 1
    2x Trophée de Champion
    1x Coupe de la Ligue
    1x Coupe de France
     
  • Brazilië
    2x Copa América
    2x Confederations Cup

Beste speler
De 36-jarige vleugelverdediger, die momenteel zonder contract zit en dus is op zoek naar een nieuwe werkgever, mocht na het duel met Peru als aanvoerder de Fair Play prijs in ontvangst nemen. Uiteraard lifte hij ook de beker, maar daarnaast kreeg hij uit handen van de organisatie ook de prijs voor Speler van het Toernooi. Daarmee is hij de opvolger van de Chileen Alexis Sánchez, die tijdens de editie van 2016 in de Verenigde Staten tot beste speler werd uitgeroepen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner