10.07.2019 08:45

Extreme leegloop bij FC Emmen: al 20 spelers zijn weg

Bij elke club komen er in de zomer spelers bij en vertrekken er spelers naar andere clubs. Maar bij geen enkele club is de leegloop zo groot als bij FC Emmen. Inmiddels staat de teller op twintig vertrokken spelers.

Aan de vertrokken spelers verdiende FC Emmen weinig geld. Alleen aan de overgang van Kjell Scherpen hield de club uit Drenthe een transferbedrag over. Naar verluidt maakte Ajax ongeveer drie miljoen euro over naar FC Emmen. Ook andere sterkhouders vertrokken, waaronder Caner Çavlan. De linksback verkaste naar Austria Wien, de nummer vier van de Oostenrijkse Bundesliga van 2018/19. Scherpen en Çavlan waren vorig seizoen de enige spelers die elk Eredivisie-duel speelden namens FC Emmen en dus levert de club een hoop Eredivisie-ervaring in.

Spelers van FC Emmen met de meeste Eredivisie-duels in 18/19:

  1. Kjell Scherpen – 34 wedstrijden
    Caner Çavlan – 34 wedstrijden
  2. Jafar Arias – 33 wedstrijden
    Nick Bakker – 33 wedstrijden
  3. Glenn Bijl – 32 wedstrijden
  4. Michael Chacón – 31 wedstrijden
  5. Anco Jansen – 29 wedstrijden

Ook in de vorm van Luciano Slagveer en Reuven Niemeijer verliest het twee huurlingen die regelmatig speeltijd kregen. Zij stonden respectievelijk 24 en 19 duels op het veld. Daarnaast waren ook Hilal Ben Moussa, Gersom Klok, Stef Gronsveld en Nicklas Pedersen gewaardeerde krachten, maar ook zij hebben de promovendus van 2017/18 verlaten. Tegenover het vertrek van de twintig spelers staan tien nieuwelingen, met Nikolai Laursen als nieuwste aanwinst. Negen daarvan kwamen transfervrij of op huurbasis, alleen voor Marko Kolar werd betaald: een half miljoen euro.

> Bekijk hier het volledige transferoverzicht van de Eredivisie <

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner