09.07.2019 11:30

Feyenoord hoopt met gelukstreffers gat te dichten

Na Luciano Narsingh heeft Feyenoord met Liam Kelly opnieuw een transfervrije speler opgepikt uit het Championship, het tweede niveau van Engeland. Het zijn twee transfers met weinig risico aangezien ze gratis waren, maar een zekerheid tot succes is er ook niet.

Bij een nieuwe speler heeft een club nooit de garantie dat zij uitgroeien tot absolute sterkhouder, maar bij Narsingh en Kelly zijn er wat vraagtekens. Beide spelers kwamen afgelopen seizoen(en) niet uit op het hoogste niveau en kwamen maar mondjesmaat in actie. Kelly speelde nog wel twintig duels, maar het seizoen ervoor onder Jaap Stam was hij nog een vaste waarde en kwam hij 38 wedstrijden in actie. Toen de Nederlander in maart 2018 werd ontslagen kwam de Ierse middenvelder bijna niet meer in actie. Trainers Paul Clement en Scott Marshall zagen het niet echt in hem zitten.

Aantal officiële duels van Narsingh en Kelly in 2018/19:

Bij Feyenoord vertrokken Robin van Persie, Jordy Clasie en Tonny Vilhena. Ondanks de binnengekomen negen miljoen euro van de transfer van Vilhena en het verdwenen salaris van Van Persie is er niet veel geld te besteden. Een groot deel van de transfer is besteed aan de afbetaling van het nieuwe jeugdcomplex 1908. Drie absolute sterkhouders vertrokken dus en met Narsingh en Kelly hoopt men het verlies op te vangen. Het is tekenend voor de situatie waarin Feyenoord zich bevindt. De ploeg hoopt de aansluiting met Ajax en PSV te vinden, maar daarvoor zijn er weinig middelen.

Derde aanwinst uit het Championship?
Daarnaast hoopt de Rotterdamse club Leroy Fer aan te trekken, al is het de vraag hoe fit de middenvelder is. Fer, die de jeugdopleiding van Feyenoord doorliep en meerdere seizoenen in de hoofdmacht speelde, is met De Stadionclub mee op trainingskamp naar Scheffau Am Wilden Kaiser en hoopt daar trainer Stam te overtuigen. De voormalig Oranje-international zou de derde transfervrije speler voor Feyenoord kunnen worden uit het Championship. Ten opzichte van Kelly en Narsingh speelde Fer vorig seizoen nog wel veel competitieduels en heeft hij ook liefst 123 Premier League-wedstrijden in de benen.

Aantal officiële duels van Fer vorig seizoen:

Conclusie
Met het aantrekken van Kelly en Narsingh haalt Feyenoord twee goedkope spelers, waardoor er financieel niet veel risico wordt genomen. Wat dat betreft kunnen de aanwinsten alleen maar positief verrassen. Bovendien hebben ze in een iets verder verleden aangetoond een meerwaarde te kunnen zijn en dus kunnen ze van gelukstreffers tot voltreffers promoveren. Afgaande op de recente prestaties van beide spelers ligt dat niet per se voor de hand, want op het tweede niveau in Engeland toonden zij niet aan toe te zijn aan een stap omhoog.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner