10.07.2019 11:00

PSV hoopt op tweecijferig bedrag voor productieve Pereiro

Het seizoen van PSV nadert met rasse schreden. Over een kleine twee weken start de dubbele confrontatie al in de tweede voorronde van de Champions League met FC Basel en PSV is nog op zoek naar versterking.

Vooral defensief liggen er nog wat op te lossen vraagstukken, na het vertrek van José Angeliño (Manchester City), Aziz Behich (İstanbul Başakşehir F.K.) en Armando Obispo (Vitesse). Wel versterkten de Eindhovenaren zich met Toni Lato. De Spanjaard is voor aankomend seizoen op huurbasis overgenomen van het Spaanse Valencia CF. Toch hoopt PSV nog op minstens een centrale verdediger en nog een linksback, een back-up voor Lato.

Om tot actie over te gaan, lijkt de ploeg van Mark van Bommel echter genoodzaakt om eerst een speler te verkopen. Over belangstelling is geen gebrek, want de geruchten rondom Steven Bergwijn en Hirving Lozano vliegen je om de oren. Bij een mooi bod mogen de spelers vertrekken uit Brabant. Een speler waar PSV ook een fijne transfersom voor hoopt te ontvangen, is Gastón Pereiro. Technisch directeur Marcel Brands verlangt namelijk een dubbelcijferig bedrag voor de Uruguayaan, volgens het Eindhovens Dagblad.

De technische middenvelder, die bekend is met de belangstelling van Watford FC, moet dus minstens tien miljoen euro opleveren voor PSV. Een aardig bedrag voor een speler die volgend seizoen gratis de deur kan uitlopen. Maar gezien de vier seizoenen van Pereiro in Eindhovense dienst is het niet vreemd dat PSV hoopt op een dubbelcijferig bedrag, daar de 24-jarige linkspoot steevast het Eredivisie-seizoen afsluit in de dubbele cijfers als het gaat om doelpunten.

Eredivisie-doelpunten van Pereiro in het shirt van PSV (tussenhaakjes assists):

  • 2018/19 – 10 goals (6 assists)
  • 2017/18 – 11 goals (3 assists)
  • 2016/17 – 10 goals (2 assists)
  • 2015/16 – 11 goals (3 assists)

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner