11.07.2019 15:30

AC Milan heeft eindelijk weer een 9 die Inzaghi overtreft

Krzysztof Piątek werd afgelopen winter met trots gepresenteerd bij AC Milan. De gevallen grootmacht hoopte met de Poolse spits een goaltjesdief in huis te hebben gehaald, maar was nog enigszins voorzichtig met de verwachtingen.

Dat bleek wel bij het bekendmaken van zijn rugnummer. Piątek had graag nummer negen gedragen, maar moest het doen met negentien. El Rossoneri was de afgelopen seizoenen erg scheutig geweest met het weggeven van rugnummer negen, maar sinds het stoppen van voormalig superspits Filippo Inzaghi in 2012* is er geen nummer negen van AC Milan geweest die ook maar in de buurt kwam van iconische spits. Bij de presentatie van Piątek werd hem verteld dat hij rugnummer negen maar moest verdienen.

AC Milan had het nummer na Inzaghi nog uitgedeeld aan Alexandre Pato, Alessandro Matri, Fernando Torres, Mattia Destro, Luiz Adriano, Gianluca Lapadula, André Silva en Gonzalo Higuaín. Allemaal hielden ze het maximaal veertig duels vol in de hoofdmacht van AC Milan en konden ze nooit het moyenne bereiken wat Inzaghi haalde. De huidige trainer van Benevento Calcio scoorde liefst 126 keer in 300 wedstrijden, een gemiddelde van 0,42 goals per duel.

Higuaín kwam met een gemiddelde van 0,36 nog enigszins in de buurt van Inzaghi, alle andere spitsen faalden hopeloos. Echter heeft AC Milan nu besloten dat Piątek met ingang van het nieuwe seizoen met nummer negen op de rug mag spelen. Niet onterecht, want hij is de eerste speler die het gemiddelde van Inzaghi weet te overtreffen. Sinds zijn overgang van Genoa CFC maakte Piątek elf doelpunten in 21 wedstrijden: een gemiddelde van 0,52. Heeft AC Milan dus eindelijk weer zijn gewenste nummer negen in huis? Daar lijkt het wel op, maar dan moet Piątek het dit seizoen écht waarmaken.

* In de vorm van Stephan El Shaarawy, Mario Balotelli, Jérémy Ménez, Carlos Bacca en Patrick Cutrone had AC Milan nog wel spelers in huis die regelmatig scoorden, maar zij droegen niet nummer negen op de rug.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner