14.07.2019 11:09

De Boer kent moeizame relatie met recordaankoop

Gonzalo Martínez werd afgelopen winter de recordaankoop van Atlanta United FC, maar had bij zijn overgang buiten trainer Frank de Boer gerekend. Het prijskaartje van ruim dertien miljoen euro geeft hem geen garanties.

Bij de totstandkoming van de transfer was Gerardo Tata Martino nog trainer van Atlanta United, ook een Argentijn. Al snel nam De Boer het stokje over, die wat minder gecharmeerd is van de buitenspeler. Tegen Chicago Fire werd hij al na achttien minuten van het veld gehaald. Een week later tegen New York RB werd Martínez na een uur gewisseld.

De Boer verklaarde zijn wissels door Martínez 'een gevaar voor het team' te noemen. Dat schoot weer in het verkeerde keelgat van de Argentijn. 'Het stoort me dat er dingen zijn gezegd die hij eerst had moeten zeggen voor hij het deelde met de media', reageerde Martínez op zijn beurt.

Toch weet De Boer ook dat de recordaankoop een van zijn beste spelers is. In achttien van de negentien wedstrijden kwam Martínez in actie - veertien maal als basisspeler - en er zijn maar vijf ploeggenoten die dit seizoen meer minuten op het veld stonden. Met twee doelpunten en drie assists is het rendement nog niet al te hoog voor een aanvaller.

Martínez beslist Superclasico
Voor zijn komst naar de Verenigde Staten speelde Martínez voor River Plate. Hij nam afscheid op de mooist denkbare manier. In de finale van de Copa Libertadores tegen aartsrivaal Boca Juniors schoot hij in de 120ste minuut zijn ploeg definitief naar de hoofdprijs: 3-1.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner