14.07.2019 16:46

Onpasseerbare Van Dijk-statistiek onwaar volgens Moura

Volgens statistiekenbureau Opta was er in de laatste 64 wedstrijden geen enkele speler die langs Virgil van Dijk wist te dribbelen. Lucas Moura van Tottenham Hotspur trekt die indrukwekkende statistiek in twijfel.

In 2018 werd Van Dijk de duurste verdediger ooit, door voor bijna 85 miljoen euro van Southampton naar Liverpool te transfereren. Die aankoop bleek een schot in de roos voor The Reds. De centrale verdediger is een sterkhouder in de ploeg van Jürgen Klopp en een onmisbare schakel in het recente succes. Van Dijk werd het gehele seizoen, waarin de Champions League werd gewonnen en een recordaantal punten in de Premier League werd gepakt, geen enkele keer voorbij gedribbeld.

Maar is dat wel zo, vraagt Lucas Moura zich hardop af. De Braziliaanse aanvaller van Tottenham Hotspur speelde driemaal met zijn ploeg tegen Liverpool, tweemaal in de competitie en de finale van de Champions League. Alle ontmoetingen werden gewonnen door Liverpool, al wist Moura wel eenmaal te scoren. Op Anfield kreeg hij de bal aangespeeld door Christian Eriksen, langs van Dijk, waarna de aanvaller kon afwerken.

"Ze zeggen dat hij sinds weet ik veel wanneer niet één keer voorbij is gedribbeld. Maar ik vraag me af of dit klopt. Als een speler hem voorbij is, is het al een dribbel. Ik weet het niet, maar er zal toch wel iemand zijn die hem voorbij is gedribbeld", zegt Moura tegenover Desimpedidos. "Ik weet dat ik in ieder geval scoorde tegen Liverpool. We verloren, maar ik scoorde en was hem voorbij. Maar hij is geweldig, dat klopt."

Oordeel zelf:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner