15.07.2019 12:00

Krasnodar-debuut Namli en Vilhena mondt uit in deceptie

Waar de Nederlandse ploegen nog vol in voorbereiding zijn op het nieuwe competitieseizoen is de Russische competitie al van start gegaan, wat betekent dat Tonny Vilhena en Younes Namli hun debuut hebben gemaakt.

Dat deden zij in de Premier Liga voor FK Krasnodar, de ploeg waar zij deze zomer naartoe zijn verkasten. Vilhena, die zijn jeugdliefde Feyenoord verliet, kostte de Russen liefst negen miljoen euro, terwijl Namli voor twee miljoen euro werd op gepikt bij PEC Zwolle. Beide spelers stonden aan de aftrap bij de nummer twee van vorig seizoen en Vilhena maakte de negentig minuten vol. Ook kreeg de Oranje-international in de negentigste minuut een gele kaart.

Overigens werd het geen debuut waar Namli en Vilhena graag aan terug zullen denken. FK Krasnodar verloor namelijk zijn openingsduel van laagvlieger Akhmat Grozny met 1-0 door een treffer van Bernard Berisha, die vlak voor zijn doelpunt nog een strafschop miste. Namli en Vilhena spelen bij FK Krasnodar in een ploeg met nog twee oud-Eredivisionisten: de spitsen Ari (voormalig speler van AZ Alkmaar) en Marcus Berg (voormalig speler van PSV en FC Groningen).

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner