17.07.2019 14:30

UEFA topscorer Redan van Chelsea naar de Bundesliga

Bundesliga-club Hertha BSC hoopt de transfer van Daishawn Redan de komende dagen rond te maken. De spits, die in juli 2017 de jeugdopleiding van Ajax verliet voor die van de Londense club, moet de nieuwe goaltjesdief worden bij de Duitsers.

Vorige zomer had Hertha BSC succes met een speler die van een andere grootmacht uit de Premier League kwam. Javairô Dilrosun verruilde Manchester City namelijk voor de club uit Berlijn, startte heel sterk in de Bundesliga en debuteerde zelfs in het Nederlands elftal. De Duitsers hopen met Redan wederom een groot Nederlands talent in huis te hebben gehaald die een aantal seizoenen in Engeland heeft gespeeld.

Met de talentvolle aanvaller haalt Hertha BSC de UEFA topscorer van 2018 in huis. Daarmee was hij de opvolger van Cristiano Ronaldo, die in 2017 de individuele prijs in de wacht wist te slepen. De achttienjarige aanvaller maakte namelijk de meeste doelpunten in competities die zijn ondergebracht bij de UEFA. Hij was vijf keer trefzeker in de kwalificatiereeks voor het EK u19 en maakte drie doelpunten op het EK u17. Namens Chelsea FC scoorde hij in de Youth League nog acht keer, waardoor hij in totaal negentien doelpunten maakte in UEFA competities.

De laatste vijf UEFA topscorers:

  • 2018: Daishawn Redan (Chelsea FC/Nederland) – 19 goals
  • 2017: Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portugal) – 27 goals
  • 2016: Ada Hegerberg (Lyon/Noorwegen) – 18 goals
  • 2015: Robert Lewandowski (Bayern München/Polen) – 20 goals
  • 2014: Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portugal) – 17 goals

Zodoende komt er geen doorbraak voor Redan bij Chelsea FC, al meldde hij eerder dit jaar in gesprek met FC Afkicken dat hij dat ook niet had verwacht toen hij overstapte van Ajax. Hij zag de Engelse club als de beste omgeving om zich te ontwikkelen en hoopte via die opleiding elders bij een Europese club terecht te komen. Dat is nu gelukt. Hertha BSC maakt naar verluidt 2,5 miljoen euro naar Chelsea FC.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner