18.07.2019 09:00

VIDEO: De Jong met waanzinnige goal namens Sevilla

Luuk de Jong staat vooral bekend als enorme kopspecialist. De meeste doelpunten worden namelijk met het hoofd gemaakt door de aanvaller, maar regelmatig laat hij ook heerlijke acrobatische kunsten zien.

Zo ook afgelopen nacht, toen de van PSV getransfereerde spits zich van zijn beste kant liet zien bij Sevilla FC. De Spaanse ploeg belegt een zomerse trainingskamp in de Verenigde Staten en oefende tegen FC Dallas. Het duel werd met 1-3 gewonnen door de ploeg van Julen Lopetegui en het absolute hoogtepunt van de wedstrijd kwam van de voet van De Jong. Met een fraaie passeerbeweging door de lucht omspeelde hij zijn tegenstander en met links volleerde hij ongenadig hard in de kruising.

Bij Sevilla FC moet De Jong de nieuwe goalgetter worden, al heeft hij concurrentie van een andere nieuwe aanvaller bij de Primera División-club: Moanes Dabour, die overkwam van RB Salzburg. De recente topscorerstitel in Nederland hoopt hij ook in Spanje te bereiken. Hoewel de Eindhovenaren afgelopen seizoen net geen kampioen werden, maakte de spits wel 28 goals. Vaak rondde hij af met zijn hoofd, maar de mooiste was ongetwijfeld in november van 2018: de befaamde omhaal tegen sc Heerenveen (zie video). Zo laat De Jong bij tijd en wijlen zien over veel meer kwaliteiten te beschikken dan koppen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner