18.07.2019 15:30

Dit zijn de 11 mogelijke tegenstanders van Ajax in de CL

Waar PSV weet dat het in de tweede voorronde van de Champions League een dubbele ontmoeting moet afwerken tegen het Zwitserse FC Basel, is het nog onduidelijk wie de tegenstander van Ajax zal zijn.

De ploeg van Erik ten Hag stroomt een ronde later in dan PSV en werkt de wedstrijden af op 6 of 7 augustus en 13 of 14 augustus. De enige ploeg die net als de Amsterdammers eveneens instromen in de derde voorronde van het miljardenbal, is PAOK Saloniki. De ploeg van onder meer Diego Biseswar werd afgelopen seizoen kampioen van de Griekse Super League.

Verder staat er nog vijf dubbele ontmoetingen gepland in de tweede voorronde. De winnaars van die tweeluiken (speeldata 23/24 en 30/31 juli) stromen door naar de fase waarin het Ajax kan treffen. Een mogelijke tegenstander is bijvoorbeeld Rode Ster Belgrado, vorig seizoen nog Champions League-deelnemer in de poule met SSC Napoli, Liverpool FC en Paris Saint-Germain. Ook teams als Valletta FC uit het nietige Malta of het Ierse Dundalk FC behoren tot de mogelijkheden.

De 11 mogelijke tegenstanders van Ajax in de 3e voorronde van de CL:

  • PAOK Saloniki (Griekenland)
  • Rode Ster Belgrado (Servië) - HJK Helsinki (Finland)
  • FK Qarabağ (Azerbeidzjan) - Dundalk FC (Ierland)
  • NK Maribor (Slovenië) - AIK Fotbol (Zweden)
  • Ferencvárosi TC (Hongarije) - Valletta FC (Malta)
  • CFR Cluj (Roemenië) - Maccabi Tel Aviv (Israël)

Vorig seizoen overleefde Ajax drie voorrondes voordat de ploeg het hoofdtoernooi bereikte. Achtereenvolgens werden Sturm Graz, Standard Luik en Dinamo Kiev aan de kant geschoven door de hoofdstedelingen. Ondanks dat Ajax de halve finale van de Champions League haalde, moet het dit seizoen wel weer gewoon voorrondes spelen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner