20.07.2019 10:00

Ajacied Kristensen verlaat Eredivisie met winstrecord

Ajax heeft rechtsback Rasmus Kristensen voor circa vijf miljoen euro verkocht aan het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. Daarmee neemt Ajax afscheid van de speler die een Eredivisie-record in handen had.

De voormalig vleugelverdediger van de Amsterdammers won namelijk achttien van de twintig competitiewedstrijden waarin hij in actie kwam. Daarmee is hij van alle spelers met minstens twintig Eredivisiewedstrijden in de benen de speler met het hoogste winstpercentage: 90%. Hij verlaat de Eredivisie met dat record, wat eerder op naam stond van ex-Ajacied Michael Laudrup. Hij won 86,7% van zijn totaal van 21 wedstrijden.

Hoogste winstpercentage met minstens 20 Eredivisieduels

  1. Rasmus Kristensen - 90%
  2. Michael Laudrup - 86,7%

Kristensen, die anderhalf jaar geleden nog voor 5,5 miljoen euro overkwam van het Deense FC Midtjylland, speelde dus in totaal twintig keer in de Eredivisie. Daarin leverde hij drie assists. De 22-jarige rechtsachter, die twee interlands achter zijn naam heeft, speelde daarnaast één keer in de Champions League en vijfmaal in de KNVB beker. Daar was hij in de met 0-4 gewonnen wedstrijd tegen Willem II nog belangrijk met een treffer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner