20.07.2019 11:46

VIDEO: Waanzinnige hattrick Zlatan in LA-derby

Sterspeler Zlatan Ibrahimovic heeft nog maar eens bewezen dat zijn grootspraak niet onrechtvaardig is. Met een hattrick in de derby tegen Los Angeles FC zorgde hij hoogstpersoonlijk voor een 3-2 overwinning.

Met de ene treffer die nog fraaier was dan de ander, verpulverde hij in zijn eentje de koploper. Zlatan maakte doelpunt nummer veertien, vijftien en zestien dit seizoen in de Major League Soccer. Daarmee neemt hij een tweede plaats in op de topscorerslijst. Topscorer Carlos Vela (21 goals) maakte de overige twee goals in de grootste derby van de Verenigde Staten.

Ibrahimovic liet na afloop van het duel niet na te benadrukken wie volgens hem de beste speler van de Major League Soccer is. De 37-jarige Zweed, die zichzelf een Ferrari tussen de Fiats noemde, stak het niet onder stoelen of banken. "Jullie maken een fout door mij te vergelijken met Carlos Vela. Ik ben niet alleen beter dan hij, ik ben de beste speler van de competitie.

Vooralsnog slaagt hij er voorlopig echter niet in om zijn team naar de koppositie te leiden. Ondanks de zege op de stadsgenoot Los Angeles FC bedraagt de achterstand na 21 speelronden liefst negen punten. La Galaxy scoort moeilijk, want het heeft pas dertig treffers gemaakt. Daarvan nam superster 'Ibracadabra' dus al meer dan de helft voor zijn rekening.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner