21.07.2019 15:27

De Ligt maakt officieus debuut voor Juventus

Matthijs de Ligt heeft zijn officieuze debuut voor Juventus gemaakt. De verdediger kwam als invaller in actie in het oefenduel met Tottenham Hotspur FC. Hij debuteerde met een nederlaag in de slotfase: het werd 2-3.

na 63 minuten spelen verving De Ligt zijn positiegenoot Leonardo Bonucci in het hart van de defensie. Het negentienjarige megatalent kwam in het veld met een 2-1 voorsprong, nadat Gonzalo Higuaín en Cristiano Ronaldo hadden gescoord. Voor Spurs had Erik Lamela een treffer op het bord gezet. Twee minuten na de entree van De Ligt deed een oude bekende hem opnieuw pijn: Lucas Moura trok de stand gelijk. Harry Kane zorgde er in blessuretijd vanaf de middenlijn voor dat het debuut niet bepaald slaagde.

De Ligt rondde na lange onderhandelingen enkele dagen terug dan toch zijn gewenste transfer naar Turijn af, de club waar hij al jaren van droomt. Met de transfer is 75 miljoen euro gemoeid, wat over vijf jaar verspreid betaald wordt. Hij liet zich dus voor het eerst zien aan het publiek tegen Tottenham Hotspur FC, een gevoelige tegenstander voor de negentienjarige centrumverdediger.

Droom
Afgelopen seizoen beleefde de captain van Ajax namelijk een droomjaar door de halve finale van het miljardenbal te bereiken. Nadat Real Madrid en zijn huidige werkgever Juventus uit het toernooi werden geknikkerd, wachtte Tottenham in de halve finale. In de absolute slotseconden schoot Lucas Moura zijn ploeg naar de finale én de Amsterdamse droom aan diggelen.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner