21.07.2019 09:41

'Nederlands' Mechelen verliest strijd Belgische Super Cup

De Belgische landskampioen Racing Genk heeft de eerste prijs van het nieuwe seizoen alweer te pakken. Het won met 3-0 van bekerwinnaar KV Mechelen, dat met drie Nederlandse spelers in de basis aantrad.

Het doel van Mechelen, dat afgelopen seizoen promoveerde naar het hoogste Belgische niveau én dus ook de beker won, werd namelijk verdedigd door Michael Verrips. De 22-jarige sluitpost uit Arnhem was ook afgelopen seizoen de basiskeeper toen Mechelen het succes beleefde. Hij keepte daarvoor bij Sparta Rotterdam, waar hij niet verder kwam dan 39 competitiewedstrijden in de hoofdmacht.

Hij moest dus wel driemaal vissen. Dat valt echter niet volledig aan hem te wijten, want ook de defensie deed zijn werk niet. Daarvoor zijn twee andere Nederlanders deels aansprakelijk: rechtsback Lucas Bijker, die nog een gele kaart ontving, en centrumverdediger Arjan Swinkels. Bijker speelde in totaal 120 Eredivisiewedstrijden voor sc Heerenveen en SC Cambuur, Swinkels trad in 156 Eredivisieduels aan: voor Willem II en Roda JC Kerkrade.

Competitievervalsing
Het Belgische Mechelen beleefde afgelopen seizoen dus succes en dat was gewenst na alle malheur van de afgelopen jaren. De club werd veroordeeld voor competitievervalsing en daardoor werd bijna de promotie ongedaan gemaakt. Het gerechtshof besliste echter dat Mechelen komend seizoen wél op het hoogste niveau mag uitkomen, maar is uitgesloten voor bekervoetbal en Europees voetbal.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner