22.07.2019 08:00

Deze 3 Arsenal-sensaties 'willen de wereld veroveren'

Door laat in het seizoen geplande landentoernooien krijgen overal ter wereld talenten de kans om zich te laten zien in het eerste elftal. Zo ook bij Arsenal FC waar zich drie supertalenten aandienen. "Wij willen de wereld veroveren."

Het zijn de woorden van Bukayo Saka, het zeventienjarige wonderkind van The Gunners. "De spelers die nu doorkomen vanuit de jeugdopleiding hebben iets speciaals. De nieuwe generatie heeft het in zich om in het eerste te komen." Naast Saka vallen ook Eddie Nketiah (20) en Reiss Nelson (19) op bij Arsenal FC. Of ze de wereld gaan veroveren en echt veel speeltijd krijgen dit jaar in de Premier League, is nog maar de vraag. Maar de zomerse campagne belooft veel goeds, want van de acht doelpunten van Arsenal FC kwamen er zeven van de voet van spelers jonger dan twintig jaar. Maar wie zijn deze toptalenten precies?

Reiss Nelson – 19 jaar 
Van de drie spelers is Nelson de meest ervaren. Niet qua leeftijd, maar als het gaat om minuten op het hoogste niveau. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan 1899 Hoffenheim, waar hij in totaal 29 wedstrijden speelde. Daarvan waren er 23 in de Bundesliga, 5 in de Champions League en 1 in de DFB Pokal. In de voorbereiding toont hij zich alleraardigst bij de ploeg van Unai Emery.

  • Wedstrijden op het hoogste niveau:
    16 duels namens Arsenal FC
    29 duels namens 1899 Hoffenheim

Eddie Nketiah – 20 jaar 
De Spaanse oefenmeester van Arsenal FC is lovend over de Nketiah, die zondag nog tweemaal het net vond tegen het Italiaanse ACF Fiorentina. "Zijn mentaliteit is voorbeeldig. Hij heeft ervaring, minuten en vertrouwen nodig. Zijn ontwikkeling is indrukwekkend", merkte Emery op na het duel met ACF Fiorentina. De trainer liet Nketiah het afgelopen seizoen vijfmaal meedoen in de Premier League waarin hij één goal maakte, maar met Alexandre Lacazette en Pierre-Emerick Aubameyang is de concurrentie ook niet mis. 

  • Wedstrijden op het hoogste niveau:
    19 duels namens Arsenal FC

Bukayo Saka – 17 jaar
Van de toptalenten is Saka de spelers die het meest in het oog springt, want eigenlijk is hij nog eerstejaars A-junior. Toch speelde hij vorig seizoen al twintig wedstrijden in de Premier League voor spelers onder de 23 jaar. Daarin toonde hij regelmatig zijn klasse waardoor hij dit seizoen werd beloond door onderdeel te zijn van de hoofdmacht tijdens het trainingskamp in de Verenigde Staten. En niet zonder succes, want Saka maakte het eerste doelpunt van Arsenal FC deze voorbereiding tegen Colorado Rapids. Vervolgens kreeg hij ook speeltijd in de duels met Bayern München en AFC Fiorentina. Een parel dus uit de Londense opleiding om aankomend seizoen in de gaten te houden. 

  • Wedstrijden op het hoogste niveau:
    4 duels namens Arsenal FC

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner