24.07.2019 13:30

De Ligt werd geboren in het jaar dat Buffon UEFA Cup won

Matthijs de Ligt transfereerde eerder deze maand van Ajax naar Juventus en werd daar ploeggenoot van de legendarische doelman Gianluigi Buffon. Maar het verschil in leeftijd tussen beide spelers kan bijna niet groter.

De centrale verdediger van het Nederlands elftal zag namelijk het levenslicht in 1999 en is nu nog altijd maar negentien jaar oud. Buffon daarentegen is minimaal twee keer zo oud als De Ligt, de Italiaanse sluitpost werd in januari namelijk 41 jaar. Het geboortejaar van De Ligt is zelfs één van de topjaren uit de keeperscarrière van Buffon, want in mei 1999 greep hij de eindzege in de UEFA Cup (voorloper van de Europa League) door in de finale met 3-0 te winnen van Olympique Marseille. 

De Ligt, die woensdagmiddag op de International Champions Cup een basisplaats kreeg van trainer Maurizio Sarri in het oefenduel met competitiegenoot Inter, maakte afgelopen week zijn officieuze debuut voor de Oude Dame. Dat deed hij in het oefenduel tijdens het toernooi in Azië tegen Tottenham Hotspur. Met De Ligt als invaller boog de Londense ploeg een 1-2 achterstand om in een 3-2 overwinning. Buffon begon tegen Inter op de bank en moest daarom toezien dat Wojciech Szczęsny voorlopig de eerste keeper is. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner