23.07.2019 11:45

Voormalig Ajax-flop soleert magnifiek naar wereldgoal

Bij Ajax beleefde het niet veel plezier aan de Kroaat Robert Murić, maar in eigen land is de buitenspeler fantastisch bezig. Afgelopen weekend was hij namens werkgever HNK Rijeka zeer belangrijk in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen NK Varaždin ŠN.

Murić, die in 2014 door Ajax werd opgepikt bij Dinamo Zagreb maar na drie anonieme seizoenen waarvan één op huurbasis bij Pescara Calcio weer vertrok, stond te boek als een geweldige dribbelaar. In Amsterdam kwam dat er dus niet helemaal uit, maar tegen NK Varaždin ŠN stuurde hij zeven tegenstanders het bos in en omspeelde hij doelman Ivan Nevistić voordat hij de bal tegen de touwen schoot. Murić kwam afgelopen februari over van het Portugese Sporting Braga, waar hij net als bij Ajax geen echte kansen kreeg in het eerste elftal. 

Het was overigens niet de enige treffer van de 23-jarige Kroatische buitenspeler. Matija Kolaric had de bezoekers nog op gelijke hoogte gebracht, maar Murić werd de matchwinner. In de tweede helft ramde hij een vrije trap op prachtige wijze in de kruising (video onder). Zodoende liet de aanvaller, die namens de Ajax-hoofdmacht in totaal twee Eredivisie-wedstrijden speelde, zich geweldig zien afgelopen weekend. 

Murić namens Ajax, Jong Ajax en de Ajax -19: 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner