25.07.2019 09:00

Debuut Van den Berg bij The Reds, goal voor Wijnaldum

Pas vlak voor het duel met Sporting CP werd duidelijk dat Sepp van den Berg kans maakte op zijn debuut bij Liverpool FC. De centrale verdediger, deze zomer overgenomen van PEC Zwolle, viel vlak voor tijd in.

Eerdere oefenwedstrijden van de Champions League-winnaar tegen Tranmere Rovers, Bradford City, Borussia Dortmund en Sevilla FC moest de zeventienjarige mandekker aan zich voorbij laten gaan omdat de seinen vanuit de FIFA nog op rood stonden. In New York, met het Yankee Stadium als decor, kwam Van den Berg vlak voor het eindsignaal binnen de lijnen als vervanger van Joel Matip. Bij zijn entree stond de eindstand al op het scorebord: 2-2.

Eén van de doelpuntenmakers was Georginio Wijnaldum. De Oranje-international had zijn ploeg op 2-1 geschoten nadat eerder tegenstander Bruno Fernandes en teamgenoot Divock Origi respectievelijk de openingstreffer en gelijkmaker hadden gemaakt. Het doelpunt van Wijnaldum was dus niet genoeg voor de overwinning. In de tweede helft kwamen de Portugezen door een doelpunt van Wendel op gelijke hoogte.

Sporting CP-trainer Marcel Keizer was na afloop blij met het vertoonde spel van zijn ploeg. "Het was ons beste optreden tot nu toe, maar ik ben nog niet helemaal gelukkig met de negentig minuten. We kunnen beter", liet de voormalig trainer van Ajax weten. Eerder deze voorbereiding oefende Sporting CP al tegen Club Brugge, FC St. Gallen en FC Rapperswil-Jona.