25.07.2019 14:15

Oranje speelt niet maar daalt toch op de FIFA-ranking

Het Nederlands elftal behoort niet langer tot de top vijftien van de FIFA landenranking. Bij de nieuwe update die de mondiale voetbalbond vrijgaf, is de ploeg van Ronald Koeman met twee plaatsen gekelderd tot de zestiende plek.

Bij de vorige update was Oranje nog de top vijftien binnengedrongen vanwege de plaatsing voor de finale van UEFA Nations League, welke verloren ging tegen Portugal. De afgelopen maand speelde Nederland geen wedstrijden meer, maar toch daalde het op de ranking. Dat komt mede door de landentoernooien die op andere continenten werden afgewerkt: de Copa América, Gold Cup en de Africa Cup. 

Zo zijn Uruguay en Colombia, beiden landen waren actief op het toernooi in Zuid-Amerika, stijgers in de top van de ranking. Die landen bezetten nu respectievelijk de vijfde en achtste plek. Naast Nederland zakten er nog een aantal Europese landen. Spanje daalde naar plaats negen en Duitsland kelderde ook een positie. De oosterburen staan nog één plaats boven Nederland op de vijftiende plek.

Ondanks dat België eveneens niet in actie kwam, zijn de Rode Duivels nog altijd de lijstaanvoerder van de FIFA-ranking. De ploeg van Roberto Martínez is nu al bijna een jaar de nummer één van de wereld. Tijdens de vorige update waren Frankrijk en Brazilië de nummers twee en drie, maar door de eindzege in de Copa América zijn de Brazilianen nu de naaste belager van de Belgen geworden. België heeft 1.746 punten en houdt Brazilië (1.726) en Frankrijk (1.718) nog van zich af. 

Klik hier of op de afbeelding om te vergroten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner