29.07.2019 12:45

Jongste Premier League-debutant ooit naar Liverpool FC

Liverpool FC heeft met Harvey Elliott een grote belofte voor de toekomst vastgelegd. De middenvelder, die dit seizoen het record neerzette als jongste Premier League-debutant, komt over van het gedegradeerde Fulham FC.

De jeugdinternational van Engeland is de tweede grote belofte die Liverpool FC heeft aangetrokken. Eerder legde het ook al Sepp van den Berg vast, maar andere grote aankopen bleven uit bij de winnaar van de meest recente Champions League-editie. Fulham FC gunde Elliott begin mei van afgelopen seizoen een invalbeurt tegen Wolverhampton Wanderers. Elliott was op dat moment zestien jaar en dertig dagen en verving André Zambo een paar minuten voor het eindsignaal.

Daarmee scherpte Fulham FC zijn eigen record aan, want de vorige jongste Premier League-debutant was ook een speler van The Cottagers. Matthew Briggs was in 2007 namelijk 16 jaar en 68 dagen oud, toen hij tegen Middlesbrough binnen de lijnen kwam in de meest prestigieuze competitie ter wereld. Veel heeft Briggs niet gehad aan zijn debuut op jonge leeftijd. De inmiddels 28-jarige verdediger speelde de laatste jaren op lager niveau voor onder meer Colchester United, Chesterfield FC, Barnet FC en Maldon & Tiptree FC.

Jongste debutanten in de Premier League:

  1. Harvey Elliott (Fulham FC) - 16 jaar, 30 dagen
  2. Matthew Briggs (Fulham FC) - 16 jaar, 68 dagen
  3. Isaiah Brown (West Bromwich Albion) - 16 jaar, 117 dagen
  4. Aaron Lennon (Leeds United) - 16 jaar, 129 dagen
  5. Jose Baxter (Everton FC) - 16 jaar, 191 dagen

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner