30.07.2019 10:00

De Eredivisie-ranglijst op basis van de marktwaardes

Marktwaardes bepalen zeker niet de eindstand in de Eredivisie, maar het geeft goed weer hoe sterk de selecties zijn ten opzichte van elkaar. In de Eredivisie zijn er, net zoals vorig jaar op de eindranglijst, twee ploegen die er bovenuit steken. Dat zijn landskampioen Ajax en PSV, de nummer twee van vorig Eredivisie-seizoen.

Qua punten zat er tussen beide clubs geen groot gat, want de ploeg van Erik ten Hag eindigde op 86, gevolgd door de 83 punten van PSV. Ook in de huidige selectiewaarde moeten de Eindhovenaren de Amsterdammers voor laten gaan. De ploeg van Mark van Bommel heeft een gezamenlijke waarde van 219,6 miljoen euro, terwijl de spelers van Ajax bij elkaar een waarde hebben van 373,50 miljoen euro. De top drie wordt gecompleteerd door Feyenoord met 84,15 miljoen euro. Dat is nog altijd net iets meer dan AZ Alkmaar (61,20 miljoen euro) en FC Utrecht (42,80 miljoen euro). 

Als we kijken naar de marktwaardes, dan krijgt het gepromoveerde RKC Waalwijk het bijzonder lastig aankomend Eredivisie-seizoen. De ploeg die in een gigantisch spektakel Go Ahead Eagles van promotie afhield, heeft een selectiewaarde van 7,08 miljoen euro. Dat is een gigantisch verschil met Ajax en PSV, maar ook een redelijk gat richting FC Emmen. De Drentse ploeg is op basis van de marktwaardes de nummer zeventien van de lijst met 9,30 miljoen euro.

De andere promovendi, FC Twente en Sparta Rotterdam, werken met selecties waarvan de waarde een stuk hoger liggen. De Tukkers, vorig seizoen eindwinnaar in de Keuken Kampioen Divisie, is de nummer dertien van de lijst en moet met 12,35 miljoen euro Sparta Rotterdam net voor zich dulden. De Kasteelheren vertegenwoordigen samen een waarde van 14,18 miljoen euro. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner