31.07.2019 09:40

Heerenveen meest productieve club in voorbereiding

Ajax speelde maandagmiddag als laatste Eredivisie-club een wedstrijd in de voorbereiding, al kwamen vooral de reserves van de Amsterdammers in actie. Na de 1-1 tegen het Turkse Sivasspor zijn alle oefenduels in de Eredivisie afgerond. Tijd om de balans van de voorbereiding op te maken.

Van alle ploegen scoorde sc Heerenveen het vaakst. De ploeg van trainer Johnny Jansen, die sinds deze zomer voor de groep staat nadat hij jarenlang assistent-trainer was, maakte in totaal 46 doelpunten. In de duels met Regioteam Gaasterland (0-8), Buitenpost (1-14) en De Griffioen (0-10) was de Friese ploeg zeer trefzeker. Achter sc Heerenveen volgen FC Emmen en FC Groningen met de meeste doelpunten. De in het noorden gelegen clubs  maakten respectievelijk 41 en 39 treffers. 

Opvallend is het lage aantal doelpunten dat PSV heeft gemaakt, maar dat is uiteraard te verklaren. Waar een hoop Eredivisionisten vertrouwen tankte tegen regionale dwergen, speelden de Eindhovenaren direct bij de start van de voorbereiding tegen clubs uit Europese competities. Zo startte het tegen het Zwitserse FC Sion en dat duel eindigde in 0-0. Alleen tegen OGC Nice en Aris Saloniki vond PSV het net. In totaal scoorde ploeg van Mark van Bommel slechts vijf keer, het laagste aantal van alle Eredivisie-clubs in de voorbereiding. Al maakten FC Twente en Vitesse ook niet veel treffers: respectievelijk zes en acht in totaal. 

  1. sc Heerenveen – 46 goals
  2. FC Emmen – 41 goals
  3. FC Groningen – 39 goals
  4. ADO Den Haag – 37 goals
  5. VVV-Venlo – 36 goals
  6. RKC Waalwijk – 35 goals
    FC Utrecht – 35 goals
  7. PEC Zwolle – 32 goals
  8. Heracles Almelo – 30 goals
  9. Ajax – 29 goals
  10. Sparta Rotterdam – 24 goals
  11. Fortuna Sittard – 22 goals
  12. Feyenoord – 20 goals
  13. AZ Alkmaar – 11 goals
    Willem II – 11 goals
  14. Vitesse – 8 goals
  15. FC Twente – 6 goals
  16. PSV – 5 goals

De hoogste uitslag komt op naam van RKC Waalwijk. De promovendus uit de Keuken Kampioen Divisie speelde begin juli tegen een regioteam uit Waalwijk en haalde flink uit tegen de amateurs. De ploeg van Fred Grim won uiteindelijk met 0-18. De aanvallers Sylla Sow, Dylan Seys en Darren Maatsen maakten alledrie een hattrick. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner