01.08.2019 12:00

Zak met geld voor NEC na transfer bankzitter Danjuma

Arnaut Danjuma-Groeneveld heeft Club Brugge ingeruild voor een avontuur in de Premier League. AFC Bournemouth heeft de tweevoudig international van het Nederlands elftal overgenomen voor ongeveer zestien miljoen euro.

Dat betekent goed nieuws voor NEC Nijmegen, dat naar verluidt een percentage van tien procent op de winst bedong bij de transfer naar de Belgische topclub. Een jaar geleden wisselde Danjuma de club uit Gelderland in voor Club Brugge, dat toen ongeveer 1,4 miljoen euro betaalde. De winst op de vleugelaanvaller is dus ongeveer 13,6 miljoen euro en daarover ontvangt NEC Nijmegen tien procent: 1,36 miljoen euro dus. Een heerlijk bedrag voor de club uit de Keuken Kampioen Divisie. 

Voor Club Brugge is de transfer van Danjuma een klein sportief verlies, maar zeker geen aderlating. De 22-jarige buitenspeler raakte na een fabuleuze start in België geblesseerd, maar kon na zijn herstelperiode geen basisplaats heroveren. Deze was ingenomen door Krépin Diatta, die overigens op het schaduwlijstje staat van Marc Overmars voor het geval Hakim Ziyech en/of David Neres nog vertrekt. Zo speelde Danjuma tijdens de play-offs I, de belangrijkste competitiefase in België, 278 minuten en kwam Diatta tot liefst 756 minuten

Brugge blij met de Premier League
De transfer van Danjuma naar AFC Bournemouth is de vierde deal in korte tijd die Club Brugge sloot met een ploeg uit het rechterrijtje van de Premier League. Twee seizoenen geleden verkaste José Izquierdo voor vijftien miljoen euro naar Brighton & Hove Albion, terwijl deze zomer Wesley voor liefst 25 miljoen euro overstapte naar Aston Villa. Die club trok eerder deze week ook voormalig Vitesse-speler Marvelous Nakamba aan voor twaalf miljoen euro. Izquierdo, Nakamba en Wesley vormen momenteel samen met Danjuma de top vier van duurste verkopen ooit van Club Brugge.

De vier duurste verkopen van Club Brugge ooit:

  1. Wesley (Aston Villa) – 25 miljoen euro
  2. Danjuma (Bournemouth) – 16 miljoen euro
  3. Izquierdo (Brighton) – 15 miljoen euro
  4. Nakamba (Aston Villa) – 12 miljoen euro

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner