01.08.2019 19:21

AZ door dankzij extreem jonge doelpuntenmaker

AZ heeft zich ten koste van BK Häcken geplaatst voor de derde voorronde van de felbegeerde Europa League. Het werd 0-2 in Zweden, waar de jonge talenten van de Alkmaarders hun ploeg bij de hand namen.

Net voor rust kwam AZ op een welverdiende voorsprong via de jonge spits Myron Boadu. De aanvalsleider, die afgelopen seizoen lang uit de roulatie was door een flinke enkelblessure, schoot net voor rust de 0-1 tegen de touwen. Boadu werd daarmee de op één na jongste doelpuntenmaker voor AZ in de (voorronde) Europa League. Met zijn 18 jaar en 199 dagen moet hij alleen Adam Maher (17 jaar, 148 dagen) voor zich dulden.

Na rust was het opnieuw een jonkie die zijn ploeg een goede dienst bewees. De ook nog altijd pas 20-jarige Calvin Stengs, vorig seizoen eveneens lange tijd afwezig wegens blessureleed, verdubbelde de score. Ook de derde aanvaller, Oussama Idrissi, maakte een treffer. Het zorgde ervoor dat AZ zich plaatste voor de derde voorronde, waar FK Mariupol wacht. Die ploeg bezet momenteel de achtste plaats in de Oekraïnse competitie.

 

Heenduel
Het eerste duel tussen de twee ploegen die streden om een ticket voor Europees voetbal eindigde in een doelpuntloze remise. Het werd 0-0. AZ had dat duel wel duidelijk de overhand. Met dertien schoten tegenover slechts vier van de Zweedse opponent. Häcken had slechts viermaal de bal aan de voet in het zestienmetergebied van de Alkmaarse ploeg van coach Arne Slot.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner