03.08.2019 08:30

Opnieuw maakt PEC de eerste goal in de Eredivisie

Het nieuwe seizoen in de Eredivisie is weer losgebarsten. Vrijdagavond trapten PEC Zwolle en Willem II af voor seizoen nummer 64 in de Nederlandse Eredivisie. PEC Zwolle zorgde  een bijna standaard opening.

Van de laatste zes Eredivisieseizoenen was PEC namelijk liefst viermaal verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt. Jesper Drost (2014/2015), Queensy Menig (2016/2017) en Mike van Duinen (2018/2019) werden de spelers die als eerste mochten juichen op de Nederlandse velden. Daar voegde Lennart Thy zich dus bij. De Duitse spits nam na 39 minuten de eerste goal voor zijn rekening.

  • 2019 – Lennart Thy (PEC Zwolle)
  • 2018 – Mike van Duinen (PEC Zwolle)
  • 2017 – Cyriel Dessers (FC Utrecht) 
  • 2016 – Queensy Menig (PEC Zwolle) 
  • 2015 – Illias Bel Hassani (Heracles Almelo)
  • 2014 – Jesper Drost (PEC Zwolle)

Willem II kwam al twee minuten na de openingstreffer op gelijke hoogte met PEC. Vangelis Pavlidis maakte de 1-1 én de 1-3 voor de Tricolores. Hij blijkt een uiterst effectieve speler en daarmee misschien wel de vervanger van de vertrokken cenrtumaanvaller Alexander Isak. De laatste acht keer dat de Griekse aanvaller een schot loste in de Nederlandse competitie, maakte hij liefst vijfmaal een treffer. Mede dankzij een eigen goal van PEC-middenvelder Clint Leemans staat Willem II in ieder geval één dag op de eerste plaats.

Mous
Bij beide ploegen stonden weer enkele nieuwe namen op het opstellingsformulier. Bij PEC Zwolle maakte voormalig Ajax-jeugdspeler Xavier Mous zijn officiële debuut in de Eredivisie. De 23-jarige doelman maakte deze zomer de overstap van SC Cambuur naar de Zwolse Eredivisionist en werd door zijn coach John Stegeman direct gebombardeerd tot eerste keeper.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner