04.08.2019 10:00

Waarom Van de Beek belangstelling geniet van Real Madrid

Donny van de Beek lijkt voor een grote transfer te staan. De 22-jarige middenvelder kan een dezer dagen zomaar eens zijn club Ajax in gaan ruilen voor een avontuur bij het grote Real Madrid, dat belangstelling heeft.

Het zou een flinke aderlating zijn als Van de Beek zou vertrekken. De middenvelder uit Nijkerkerveen is namelijk op twee spelers na de meest waardevolle Ajacied sinds het begin van het seizoen 2017/2018. Van de Beek was sindsdien bij liefst vijftig goals betrokken. Hij maakte er zelf 31 en bereidde 21 doelpunten voor: een krankzinnig aantal voor een middenvelder. Daarbij gaat het om alle competities. Van de Beek moet alleen Hakim Ziyech en Dusan Tadic voor zich dulden.

Meest waardevolle Ajacieden sinds 2017/2018

  1. Hakim Ziyech - bij 67 goals betrokken
  2. Dusan Tadic - bij 61 goals betrokken
  3. Donny van de Beek - bij 52 goals betrokken

Daarnaast was Van de Beek een van de betere spelers in de galavoorstelling die Ajax afgelopen seizoen tegen Real in de Champions League op de mat legde. Het was een uitstekend seizoen voor de zevenvoudig Oranje-international, die in twaalf duels in het miljardenbal driemaal doel trof. Het wekte de interesse van de scouts van de Koninklijke, die eerder de strijd om Paul Pogba staakte.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner