03.08.2019 16:04

Ook nu incasseert PSV het openingsdoelpunt

PSV en FC Twente hebben het seizoen geopend met een remise. De twee ploegen hielden elkaar uitstekend in evenwicht: het werd namelijk 1-1. Opnieuw moest PSV het openingsdoelpunt in de wedstrijd incasseren.

  Twente beleefde via linksbuiten Keito Nakamura een fantastische start van het seizoen. De thuisploeg kwam namelijk al vroeg in de wedstrijd op 1-0 dankzij een schot van de negentienjarige Japanner. Hij luisterde zijn debuut voor Twente op met een doelpunt. Opvallend was het niet dat PSV het openingsdoelpunt incasseerde. In de laatste achttien wedstrijden in alle competities was het elf keer de Eindhovense formatie die het eerst een tegengoal moest slikken. Denzel Dumfries trok uit een corner de stand gelijk.

  Terugkeer
  Voor FC Twente was het duel tegen PSV de officiële terugkeer in de Eredivisie. In 2018 degradeerde de eenvoudig landskampioen voor het eerst in 34 jaar naar het tweede niveau van Nederland. Afgelopen seizoen kroonden de Enschedeërs zich direct tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie, waardoor het al na een seizoen terugkeerde op het hoogste niveau.

  Enige tijd leek het erop dat Twente er meteen met de volle buit vandoor zou gaan. Dat zou het bereiken van een fraaie mijlpaal betekenen, want Twente staat op 499 thuiszeges in de Eredivisie. PSV stak er dus een stokje voor dat de Enschedeërs op vijfhonderd kwamen. In de slotfase drong de ploeg van Mark van Bommel het meest aan, maar het bleef gelijk.

   

  Eredivisiepoule
  Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner