05.08.2019 13:15

Deze 5 PL-topspelers maken mogelijk nog een transfer

De zomerse transferperiode in de Premier League sluit wanneer de competitie begint en aangezien de eerste duels aankomend weekend worden gespeeld, is er weinig tijd meer om nog spelers te kopen voor clubs uit de meest prestigieuze competitie ter wereld. Donderdag om 18.00u sluit de transfermarkt namelijk.

Romelu Lukaku
De Italiaanse topclubs Inter en Juventus zitten allebei achter de Belgische aanvaller van Manchester United aan. Mochten geïnteresseerde ploegen Lukaku willen kopen, dan moeten ze snel zijn. Na donderdag kan Manchester United nog wel spelers verkopen, maar zelf geen nieuwelingen meer verwelkomen tot en met 1 januari 2020. Sinds José Mourinho Manchester United verliet en Ole Gunnar Solskjær de touwtjes in handen kreeg, nam de speeltijd van Lukaku drastisch af. Daarom is de fysiek sterke aanvaller zelf ook geïnteresseerd in een vertrek.

Leroy Sané 
De hele transferperiode leek het er van te komen: een transfer van Sané naar Bayern München. Echter staat de Duitse vleugelaanvaller nog steeds bij Manchester City onder contract en had hij tijdens de FA Community Shield van afgelopen zondag tegen Liverpool FC nog een basisplaats. Echter viel hij na dertien minuten geblesseerd uit. Nu de transferdeadline nadert, lijkt Bayern München op zoek te moeten naar een andere speler dan Sané, want Manchester City wil de 23-jarige dribbelaar niet zomaar laten gaan en hanteert een behoorlijk hoge vraagprijs. Der Rekordmeister kijkt daarom verder om zich heen en heeft onder meer Ajacied Hakim Ziyech op de korrel. 

Harry Maguire
Zowel Manchester United en Manchester City zijn in de race voor de diensten van Maguire. De centrale verdediger van Leicester City, die zich de laatste twee seizoenen opwerkte tot international van Engeland, lijkt echter naar The Mancunians te verkassen, omdat de ploeg van Pep Guardiola niet kan voldoen aan de torenhoge vraagprijs die Leicester City hanteert. Mocht het tot een transfer komen, stoot Maguire waarschijnlijk Virgil van Dijk van de troon als duurste verdediger aller tijden. De nieuwe club van Maguire moet namelijk ongeveer 90 miljoen euro betalen. 

Paul Pogba
Ajax zal met veel interesse de gang van zaken volgen omtrent Pogba. De Franse middenvelder van Manchester United staat in de belangstelling van Real Madrid. De Koninklijke moet echter 150 miljoen euro betalen voor de wereldkampioen, een bedrag wat het waarschijnlijk niet over heeft voor Pogba. Gaat zijn transfer naar Madrid niet door, dan komt Donny van de Beek in beeld. Hij geldt binnen Real Madrid als dé tweede optie.

Danny Drinkwater
Tijdens het kampioensseizoen van Leicester City was Drinkwater een heel belangrijke speler op het middenveld bij The Foxes. De Engelsman verkaste vervolgens naar Chelsea FC, maar in Londen kon Drinkwater nooit echt een vaste basisplaats bemachtigen. Sterker nog, afgelopen seizoen kwam hij geen enkele wedstrijd meer in actie sinds de FA Community Shield in augustus 2018. Brighton & Hove Albion zou Drinkwater dolgraag willen overnemen van Chelsea FC. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner