08.08.2019 08:15

Europa League-tegenstander Feyenoord in bloedvorm

Donderdagavond neemt Feyenoord het in de derde voorronde van de Europa League op tegen het Georgische Dinamo Tbilisi. In de eerste en tweede voorronde versloegen de Georgiërs UE Engordany en Gabala FK vrij eenvoudig.

De ploeg staat in de eigen Erovnuli Liga met een wedstrijd meer gespeeld vier punten voor op naaste belager FC Saburtalo. Met nog veertien wedstrijden voor de boeg stevent de ploeg af op het kampioenschap in Georgië. De laatste acht wedstrijden werden allemaal omgezet in winst. Met een doelsaldo van 20-5 kan geconcludeerd worden dat de club bezig is aan een goede reeks. Feyenoord moet donderdag vooral op Giorgi Kukhianidze letten. De aanvallende middenvelder wist deze kwalificatiecampagne al drie keer het net te vinden. Gemiddeld scoort Kukhianidze elke 83 minuten in Europa dit seizoen. 

Dinamo Tbilisi is veruit de grootste club in Georgië. Met zestien kampioenschappen in de hoogste afdeling staan ze op eenzame hoogte. De club die na Dinamo Tbilisi het vaakst kampioen is geworden is Torpedo Kutaisi, met vier kampioenschappen. Toch is het alweer een tijdje geleden dat Dinamo Tbilisi de Georgische schaal in de lucht kon houden. In 2015/16 vierden ze hun laatste kampioenschap. De kans dat daar snel verandering in komt is dus reëel. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner