11.08.2019 13:04

De Jong maakt onuitwisbare indruk bij Barcelona

Frenkie de Jong heeft zich zaterdagavond geliefd gemaakt bij de fans van FC Barcelona en vele voetbalvolgers in het algemeen. De middenvelder schitterde in de vriendschappelijke wedstrijd tegen SSC Napoli (0-4).

In het Amerikaanse Michigan liet FC Barcelona de Italiaanse tegenstander alle hoeken van het veld zien, met De Jong als grote vormgever op het middenveld. Trainer Ernesto Valverde had ook een basisplaats ingeruimd voor Antoine Griezmann, die zijn eerste doelpunt maakte (2-0). De Jong tekende met buitenkantje rechts voor zijn eerste assist (4-0). Alle doelpunten vielen pas in de tweede helft, al was Barça ook voor de rust al heer en meester.

De assist van De Jong was één van de 72 passes die een medespeler bereikte. Hij verstuurde de meeste succesvolle passes van alle spelers op het veld. Maar ook zonder bal blonk de aankoop uit. De Jong veroverde acht ballen van de Napolitanen, ook al meer onderscheppingen dan alle andere spelers.