11.08.2019 13:42

Sana vertrekt naar club van cornervlag-incident

Tobias Sana heeft een zeer opmerkelijke transfer gemaakt. De oud-Ajacied gooide in 2016 een cornervlag naar de tribune met fans van IFK Göteborg, de club die zondag zijn nieuwe werkgever is gevonden.

Sana speelde tussen 2010 en 2012 al eerder voor IFK Göteborg, waarvandaan hij een transfer naar Ajax maakte. In Amsterdam kende hij een bliksemstart, maar werd de aanvaller toch al snel een miskoop. Hij keerde weer terug naar Zweden, naar Malmö FF, waar hij in 2016 voor grote commotie zorgde.

Tijdens het duel tussen Malmö FF en IFK Göteborg liep Sana warm richting het vak met de fans van zijn voormalige werkgever. Hij werd allesbehalve hartelijk ontvangen en kreeg vuurwerk zijn kant op gegooid, waarna Sana reageerde met het teruggooien van de cornervlag. Het duel werd vervolgens gestaakt bij de 0-0 tussenstand en later een 3-0 zege toegekend aan de ploeg van Sana.

Ondanks de spanningen tussen Sana en de fans van IFK Göteborg heeft hij daar wel een contract tot 2022 getekend. Hij komt over van Aarhus GF, een club die steevast in de onderste regionen van de Superliga meedraaide. Daar was de buitenspeler wel een van de sterkhouders. Met achttien doelpunten in drie seizoenen behoorde Sana tot de meest doeltreffende spelers van de club.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner