12.08.2019 07:00

Til debuteert bij Spartak Moskou met een dubbele assist

Guus Til rondde eerder deze maand zijn transfer van AZ Alkmaar naar Spartak Moskou af. Bij de Russische grootmacht maakte hij zondagavond zijn competitiedebuut. Met een direct aandeel bij twee goals was hij ontzettend belangrijk in de 1-3 zege voor zijn nieuwe ploeg.

In de vijfde speelronde ging Spartak Moskou op bezoek bij middenmoter Akhmat Grozny. Til was de eerste naam die het scheidsrechtersboekje van arbiter Aleksey Sukhoy in ging, maar niet in positieve zin. De Nederlandse middenvelder kreeg na zeven minuten al geel. Til zag vervolgens Zelimkhan Bakaev de 1-0 maken en nog voor rust zag de enkelvoudig Oranje-international diezelfde Bakaev de score verdubbelen na zijn assist. Na de onderbreking gaf Til, die de hele wedstrijd meespeelde, ook nog de eindpass op André Schürrle.

Nóg twee bekende debutanten
Schürrle, die in 2014 nog wereldkampioen werd met Duitsland en de afgelopen jaren het shirt droeg van onder meer Chelsea FC, VfL Wolfsburg en Borussia Dortmund, speelde eveneens zijn eerste wedstrijd namens Spam. Wie ook net als Til en Schürrle debuteerde bij Spartak Moskou was Jordan Larsson. De 22-jarige aanvaller en zoon van voormalig Feyenoord-spits Henrik Larsson speelde van januari 2017 tot januari 2018 nog namens NEC Nijmegen. Dat deed hij een half seizoen in de Eredivisie en na degradatie ook een half seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. 


 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner