12.08.2019 09:15

Grootste Chelsea-zeperd in 104 jaar bij primeur Lampard

Frank Lampard debuteerde zondagavond als trainer van Chelsea FC in de Premier League. De Londense club ging op bezoek bij Manchester United en liep tegen een flink pak rammel op in de openingsspeelronde van de competitie. 

Chelsea FC verloor namelijk met 4-0 op Old Trafford en dat was voor The Blues de grootste nederlaag in liefst 104 jaar tijd tijdens de eerste speelronde van de competitie. Bovendien incasseerde Lampard de grootste nederlaag van alle Chelsea FC-trainers bij hun debuut sinds Danny Blanchflower met 7-2 verloor bij Middlesbrough FC. Dat gebeurde 41 jaar geleden, in december 1978. Een behoorlijk valse start dus voor de clubicoon, die tot overmaat van ramp weet dat zijn eerstvolgende Premier League-wedstrijd tegen Champions League-winnaar Liverpool FC is. 

Namens Manchester United kwamen Marcus Rashford (twee goals), Anthony Martial en Daniel James op het scorebord. Die laatste vierde zijn competitiedebuut namens The Mancunians, nadat hij eerder deze zomer over was gekomen van Swansea City. De 4-0 zege van Manchester United was de grootste Premier League-overwinning van de club op Chelsea FC in 54 jaar.

De 4-0 van Manchester United – Chelsea FC was:

  • de grootste nederlaag van Chelsea bij competitiestart in 104 jaar
  • het slechtste resultaat voor een debuterende Chelsea-trainer in 41 jaar
  • de grootste zege van Man Utd op Chelsea in de competitie in 54 jaar

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner