14.08.2019 09:45

Nederlands talent met zijn eerste minuten bij Swansea City

Een mooi moment was er dinsdagavond in de Engelse League Cup. De Nederlandse middenvelder Kees de Boer maakte zijn debuut in het eerste elftal van Swansea City, tijdens de eerste ronde van het bekertoernooi.

Dat deed de negentienjarige speler namens de vorig seizoen gedegradeerde Premier League-club tijdens het treffen met Northampton Town, dat uitkomt in de League Two (het vierde niveau van Engeland). De Boer maakte zijn entree in de slotminuut en kwam binnen de lijnen voor Yan Dhanda. Swansea City had het lastig maar won wel met 3-1 van de laagvlieger door twee goals van André Ayew en een treffer van George Byers. Die doelpunten vielen allemaal in de laatste tien minuten, terwijl Matthew Warburton de bezoekers na een uur nog op 0-1 had gezet. 

Bij Swansea City stond Kristoffer Nordfeldt, de sluitpost uit Zweden met een verleden bij sc Heerenveen, op doel. Mike van de Hoorn ontbrak vanwege een blessure. De Boer doorliep de jeugdopleiding van Ajax en werd in de zomer van 2017 als B-junior weggeplukt uit Amsterdam door Swansea City. Daar speelde hij afgelopen seizoen veertien duels in de U23 Premier League Division 1, al werd Swansea City U23 laatste waardoor het degradeerde. De Boer zal dus aankomend seizoen vooral zijn wedstrijden in de U23 Premier League Division 2, al hoopt hijzelf uiteraard op meer speeltijd in de Championship.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner