20.08.2019 07:00

Deze 4 ex-Eredivisiespelers spelen bij Ajax CL-opponent

Ajax bereikte ten koste van PAOK Saloniki de play-offs van de Champions League en daarin treft het de kampioen van Cyprus: APOEL Nicosia. Die ploeg schakelde Qarabağ FK uit en heeft momenteel vier oud-spelers uit de Eredivisie onder contract staan. Dat zijn deze spelers:

Uroš Matić 
Matić was er mede verantwoordelijk voor dat APOEL Nicosia de play-offs bereikte, want de middenvelder maakte tijdens de return de 0-2 tegen Qarabağ FK in de derde voorronde. Dat was genoeg na de 1-2 nederlaag van een week geleden in eigen stadion. De in Servië geboren Matić speelde van januari 2016 tot de zomer van 2017 42 Eredivisie-duels in het shirt van NAC Breda en is de broer van Nemanja Matić, oud-speler van Vitesse en huidige selectielid van Manchester United. De ex-speler van NAC Breda wordt dit seizoen gehuurd van FC Kopenhagen.

André Vidigal
De Portugese aanvaller wordt momenteel verhuurd door Fortuna Sittard aan APOEL Nicosia. De Limburgers, die Vidigal in 2017 overnamen van Académica de Coimbra, beleefden veel plezier aan de vleugelspeler in de Keuken Kampioen Divisie, maar na promotie in 2017/18 kwam hij een stuk minder aan spelen toe in de Eredivisie. Afgelopen seizoen kwam hij maar tot slechts tien wedstrijden op het hoogste niveau in Nederland. 

Boy Waterman
De afgelopen seizoenen was Waterman steevast de eerste keeper van APOEL Nicosia, maar dit seizoen heeft voormalig Inter-doelman Vid Belec de voorkeur gekregen bij de Cypriotische kampioen. Waterman heeft in het verleden onder contract gestaan bij vijf Eredivisie-ploegen: sc Heerenveen, AZ Alkmaar, De Graafschap, ADO Den Haag en PSV. In totaal kwam de in Lelystad geboren sluitpost 122 keer uit in de Eredivisie. 

Reza Ghoochannejhad
De Iraanse aanvaller speelde alleen namens sc Heerenveen in de Eredivisie, maar ook kwam hij namens drie andere Nederlandse clubs uit, al speelde hij destijds met die ploegen in de Keuken Kampioen Divisie. Dat was als speler van Go Ahead Eagles, SC Cambuur en FC Emmen. Ghoochannejhad scoorde in Friesland namens in 2016/17 aan de lopende band. In totaal maakte hij dat seizoen 23 goals (waarvan 19 in de competitie) in 39 officiële wedstrijden. Afgelopen seizoen werd Ghoochannejhad verhuurd aan Sydney FC en sinds afgelopen zomer maakte hij nog geen minuten voor APOEL Nicosia. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner