15.08.2019 09:45

De Boer opent bij Atlanta de internationale prijzenkast

Frank de Boer heeft geschiedenis geschreven met Atlanta United FC. De ploeg uit de Verenigde Staten won de tweede editie van de Campeones Cup. In het eigen Mercedes-Benz Stadium versloeg de ploeg van De Boer CF América met 3-2.

Daarmee weet Atlanta United FC de tweede editie van de Campeones Cup te winnen. Dat duel gaat tussen de winnaar van de Major League Soccer (competitie in de Verenigde Staten) en de winnaar van de Primera División (competitie in Mexico). Vorig seizoen wist het Mexicaanse UANL Tigres met 1-3 te winnen van Toronto FC, wat dus betekent dat De Boer met Atlanta United FC de eerste winnaar uit de Verenigde Staten is. 

Bovendien is het de eerste internationale prijs voor de club uit de eigen geschiedenis, al bestaat Atlanta United FC nog maar vijf jaar. Toch een prachtig moment voor de Nederlandse trainer dat hij het startsein daarvan heeft gegeven. Namens Atlanta United FC scoorden Emerson Hyndman, Jeff Larentowicz en vedette Josef Martínez. De doelpuntenmakers namens de Mexicanen waren voormalig Vitesse-speler Renato Ibarra en Roger Martínez, terwijl Bruno Valdez namens die club met rood het veld moest verlaten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner